Agrárgazdasági aktualitások hangzottak el a gazdafórumon

Gazdafórumot szervezett Csurgón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. A Történelmi Parkban megtartott rendezvényen több előadás hangzott el az aktualitásokat bemutatva. Ezek között előtérbe került a jelenlegi legnagyobb probléma, a várható műtrágyahiány is, melyre mindenképpen sürgős megoldást kell találni.

Agrárgazdasági aktualitások hangzottak el a gazdafórumon

Az agrárgazdasági aktualitásokról szólt a gazdafórum, amely a Történelmi Parkban került megrendezésre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által. A megnyitóban Berek Gábor az Agrárgazdasági Kamara, Szabó Tamás a MAGOSZ megyei elnöke, Füstös János polgármester, valamint Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően több szakmai előadást hallgathattak meg az érdeklődők, neves szakemberektől. Az agrárium jelenlegi helyzetéről beszélt Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, valamint Jakab István, az egyik rendező szervezet, a MAGOSZ elnöke.


A hazai agrárgazdaság legnagyobb problémája jelenleg az elsősorban az elszabaduló energiaáraknak köszönhető műtrágyahiány kérdése. Erre mindenképpen megoldást kell találni, hiszen óriási termék- és terménydrágulást hozhat. A gyártása egy vállalkozó kezében van, akivel a kormány már elkezdte a tárgyalást, mivel ő külföldre szeretné eladni a műtrágya nagy részét, rendkívül nehéz helyzetbe sodorva ezzel a magyar gazdákat.


A gazdafórum keretében természetesen helye volt a gazdák kérdéseinek is. A rendezvény az esti órákban fejeződött be.

 

 

 Műsor

Január 24. hétfő

18.25: Kvantum – tudományos magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt - archívműsor

19.53: Képújság

22.00: Csurgói Híradó ismétlés

22.16: Így történt – archívműsor ismétlés

22.52: Kvantum – tudományos magazin ismétlés

23.27: Képújság

 

Január 25. kedd

  7.00: Csurgói Híradó ismétlés

  7.15: Képújság

10.00: Csurgói Híradó ismétlés

10.15: Képújság

13.00: Csurgói Híradó ismétlés

13.16: Így történt – archívműsor ismétlés

13.52: Képújság

16.00: Csurgói Híradó ismétlés

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó ismétlés

19.16: Így történt – archívműsor ismétlés

19.53: Kvantum – tudományos magazin ismétlés

20.28: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár