Átadták a felújított bölcsődét

Ünnepélyes keretek között került átadásra a felújított bölcsőde. Ennek keretében nagyobb csoportszoba lett kialakítva, megújulhatott a fürdőszoba, a kinti részen új kerítés, új járda és csapadékvíz-elvezetés került kialakításra. Ezen kívül bővült az udvari játékelemek száma is. Mindez az önkormányzat saját erejéből valósulhatott meg, mintegy 4 és fél millió Ft-os összegből. Füstös János polgármester kihangsúlyozta, ráfért már a bölcsődére a felújítás, éppen ezért nem vártak pályázati kiírásra, minél előbb szerették volna megtenni a korszerűsítést.

Átadták a felújított bölcsődét

Ünnepségre került sor kedden délután a bölcsődében. Átadásra került ugyanis a felújított intézmény. Városunk polgármesterének elmondása szerint két szempontból is szükséges volt a korszerűsítés.


„Egyrészt mert már régóta nem költöttünk az intézményre, de eddig sajnos nem tudott anyagi forrást előteremteni rá az önkormányzat, másrészt pedig hatósági ellenőrzést történt a bölcsődében, mely során bizonyos hiányosságok kerültek megállapításra” – tette hozzá Füstös János.


A Csurgói Városi Szociális Intézményhez tartozó bölcsőde felújítása az intézményvezető szerint is nagyon fontos és időszerű volt. A biztonságos működés érdekében szükséges volt az épület állagának a javítása, illetve különböző korszerűsítési munkálatok elvégzése.


„Átalakításra került a fürdőszoba, nagyobb csoportszoba lett kialakítva, a kinti részen új kerítés készült, megújult a járda és a csapadékvíz elvezetési rendszer, valamint bővült az udvari játékelemek száma” – összegezte a munkálatokat Zabundia Szilvia, az intézmény vezetője.


A bölcsőde kihasználtsága egyébként 100 %-os, hiszen mind a 12 férőhely be van töltve. Érthető volt tehát a felújítások minél előbbi elvégzése. Az átadási ünnepségen természetesen részt vettek a szülők is, akik örömmel nyugtázták, továbbra is a legjobb helyen tudhatják gyermekeiket, miközben munkájukat végzik.