Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Semmelweis-napon

Hazánkban július elsején a Semmelweis napon ünneplik a magyar egészségügy napját. Csurgón a Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ fennállása óta minden évben megtartják az ünnepi megemlékezést. A nevezetes alkalomkor adják át a kiváló munkáért elismeréseket. Az ünnepi eseményen kettő millió forintos adományt is kapott az intézmény.

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Semmelweis-napon

A magyar egészségügy napja 1992 óta, minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ami munkaszüneti nap az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára. Csurgón is minden évben megünneplik és ilyenkor adják át a szakmai elismeréseket. Idén a Csicsó Farm vezetője kettőmillió Ft-ot ajánlott fel működésre és orvosi műszerek vásárlására az Egészségügyi centrumnak.

 

Az idei eseményen Szászfalvi László országgyűlési képviselő méltatta az ünnepelteket, és egyben megköszönte helytállásukat, valamint kitartó, áldozatos munkájukat. Kiemelte, Semmeiweis Ignác orvos olyan példa az egészségügyi dolgozók előtt, amely követendő példa lehet számukra.

 

Az ünnepi alkalmon Dr. Orbán Csaba tartott szakmai előadást, majd Kis Franciska irodavezető mondta el beszámolóját. Ezt követően került sor a kiváló munkát végzett dolgozók díjainak az átadására. Elsőként Pintér Regina, aki 2016 óta a járóbeteg-szakellátó központ munkatársa. A laborban végzett munkája mellett a szemészeti szakrendelések asszisztense is. A Covid-járvány alatt elsők között jelentkezett kórházi betegápolásra. Szakmai munkája példamutató, munkatársai becsülik. A másik díjazott Dr. Jilling Ildikó Mária tüdőgyógyász, háziorvos, aki 2015-től a Csurgói Egészségügyi Centrum tüdőgyógyászati szakrendelésén végzi szolgálatát. Gyógyító tevékenysége során nagy figyelmet fordít a betegei lelki egyensúlyára. Munkavégzés mellett is képezi magát, foglalkozás-orvostani szakvizsgát szerzett. Jellemét a rendkívül magas empátia, szorgalom és a precizitás jellemzi.

 

A csurgói Semmelweis-nap szűkkörű, rövid ünnepséggel és pohárköszöntőkkel zárult.

 

 Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár