Az irodalom volt a fő témája a legújabb „Petőfi 200”-as rendezvénynek

Az irodalomról és az írásról szólt az a legújabb rendezvény, amely a „Petőfi 200” elnevezésű programsorozat keretében került megtartásra Csurgón. A Történelmi Parkban Violáné Bakonyi Ibolya beszélgetett Mészáros Gábor irodalomtörténésszel, íróval. Ennek folyamán az érdeklődők megismerhették a csurgói öregdiák jelenlegi tevékenységét és jövőbeli terveit.

Az irodalom volt a fő témája a legújabb „Petőfi 200”-as rendezvénynek

Folytatódott Csurgón a „Petőfi 200” elnevezésű programsorozat. Az utcai fúvóskoncertet követően ezúttal az irodalomé volt a főszerep. A 19 éves koráig Csurgón élt fiatalember, Mészáros Gábor jött el a Történelmi Parkba, hogy egy beszélgetés keretében mutassa be jelenlegi tevékenységét az érdeklődőknek. Az irodalomtörténész, író az érettségit követően magyar szakon végzett az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen. Jelenleg a Bölcsészettudományi Kutatási Központ Irodalomtudományi Intézeténél dolgozik.

 


Mészáros Gábor nem véletlenül írta doktori disszertációját Pálóczi Horváth Ádámról. A csurgói öregdiák ugyanis középiskoláját a 
Nagyváthy János Középiskolában végezte.

 


Az irodalomkutatáson kívül költői vénáját is magas szinten pengeti. Életének komoly részét képezi ugyanis a versírás is.

 


Az irodalomtörténész író határozott a jövőjét illetően, az eddig megkezdett, sikeres szakmai út stabil folytatása.

 


A „Petőfi 200” programsorozat legújabb csurgói rendezvénye ismét több érdeklődőt vonzott. A beszélgetés folyamán természetesen szó volt klasszikus és modern irodalomról, ahogy azt az eseményre hívó plakát is hirdette.