Bezár a Zöld Kereszt Gyógyszertár

Csurgón bekövetkezett az, amire sokan nem számítottak. A tizenegy éve nyitott Zöld Kereszt Gyógyszertár augusztus elsejével, hétfőtől bezár. A fájó döntésnek legfontosabb oka a gyógyszerész hiánya. A továbbra is üzemelő Medicina Patikában próbálnak felkészülni a várhatóan megnövekedő forgalomra.

Bezár a Zöld Kereszt Gyógyszertár

Csurgón tizenegy éve nyitott meg a második gyógyszertár. Először a Baksay u.-ban üzemelt, majd az új egészségügyi centrum közvetlen közelébe került az új patika épülete. Abban az időben a közel lakók és a betegek nagyon örültek az új lehetőségnek.

 

A rohamosan változó világunkban új és rendkívüli helyzetek alakulnak Csurgón is. A rezsiváltozások, a munkaerőhiány, egyes szakrendelések kiesése, mind-mind negatív hatást váltottak ki. Az alapvető indok leginkább a gyógyszerész hiánya. Fájdalmas döntést kellett meghozni, bezárni a Zöld Kereszt Gyógyszertárat.

 

A jövőt tekintve, amennyiben a helyzet közben megváltozna, a jelenlegi törvényi szabályozás akkor sem ad lehetőséget új patika nyitásra. Így Csurgón továbbra csak a Medicina Patika marad. Papné Gresku Erika gyógyszertárvezető elmondta, hogy felkészülnek a várhatóan megnövekedő forgalomra.