Csurgó közbiztonsági helyzete volt a téma a közmeghallgatáson

A testületi ülést követően közmeghallgatásra került sor a Történelmi Parkban. Témája településünk közbiztonsági és bűnügyi helyzete volt, melyről beszámoló készült. Ezt Horváth Ádám, a Csurgói Rendőrőrs parancsnoka ismertette is röviden. Sajnos mindössze kettő érdeklődő érkezett az eseményre, akik azért több, általuk tapasztalt problémára hívták fel a figyelmet.

Csurgó közbiztonsági helyzete volt a téma a közmeghallgatáson

Az idei esztendő első közmeghallgatására került sor május 25-én, szerdán a testületi ülést követően. Helyszíne a Történelmi Park volt. Egy napirend pont került meghirdetésre, mégpedig Csurgó közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről szóló beszámoló, melyet a rendőrőrs parancsnoka foglalt össze. A beszámoló természetesen nem csak a közlekedési és a bűnügyi helyzetről szólt, hiszen a rendőrségnek más feladatai is vannak.

 


Sajnos a közmeghallgatásra mindössze kettő érdeklődő érkezett, akik azért több problémát felvetettek. Például a Soltra utcai kerékpárutat, amelyre autók parkolnak rendszeresen. De szó volt a hétvégéken történő, késő esti utcai hangoskodásokról, rendbontásokról is, melyre csurgói őrsparancsnok reagált is.

 


A rendezetlen utcai területek problémájára Füstös János polgármester válaszolt. A közmeghallgatás egyetlen napirendi pontját, vagyis a közbiztonságról szóló beszámolót a képviselő-testület egyhangú szavazással elfogadta.