Csurgói sportpéldaképek a nyári kézitáborban

Július második hetében zajlott a Hanusz Egon válogatott kézilabdázó nevével fémjelzett kézilabdatábor. A második alkalommal megszervezett napközis tréningre idén 29 kézilabdás palánta jelentkezett. A szervezők, a hagyományoknak megfelelően, nagy gondot fordítottak arra, hogy a résztvevő gyerekek elé kimagasló sportpéldaképeket állítsanak. Meghívott vendégeik között kiváló edzők, kézilabdázók szerepeltek. Ilyen volt a 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin. A komoly sporttevékenység mellett természetesen a kikapcsolódásra, aktív szabadidős tevékenységekre is volt lehetőség.

Csurgói sportpéldaképek a nyári kézitáborban

A SuperWomen’s Egészségműhely a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megszervezte kézilabdatáborát. A szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy pozitív példát állítsanak a gyerekek elé. A tábor színvonalát idén is emelték meghívott sportpéldaképek, játékosok, edzők. A vendégek érkezése előtt a tábor vezetői részletesen bemutatták a kis kézilabdázóknak érdemeiket, így felkészülten várták őket.

 

A tábor résztvevői a 7-13 éves korosztályból kerültek ki. Az edzőknek sikerült áthidalni a tudásbeli különbségeket.

 

SchuchTimuzsin sportolói pályafutása kiváló példa arra, hogy egy kisvárosból is ellehet jutni a világ élvonalába. Meleg szeretettel és mindig nagyon jó érzéssel gondol vissza egykori iskolájára és nevelőedzőjére. A válogatott játékos élsportoló karrierje Veszprémből indult, középiskolás éveit is ott töltötte. Nagyon sokat köszönhet a városnak, a klubnak. A 155-szörös kézilabdázó 2010-ben került először a válogatottba. Klubszinten és a válogatottban eltöltött évek alatt számos felejthetetlen élménnyel gazdagodott, de természetesen voltak fájó pillanatok is.

 

Az idei szezon volt az utolsó számára, profi pályafutását befejezte. Azonban nem szeretne elszakadni a kézilabdától. Távlati terveiben az edzői szerep sem áll messze tőle. A kézilabdatáborban is nagy hozzáértéssel vezette a gyerekek edzését, bár a jövőben inkább nagyobb korosztállyal szeretne foglalkozni.

 

A nyári táborok, különösen a pandémiás időszak után, nagy segítséget nyújtanak a szülőknek, kikapcsolódást, hasznos tevékenységgel eltöltött napokat kínálnak a gyerekeknek.A kézilabdatáborban résztvevők általános kondíciójukat, technikai tudásukat fejlesztve, sok élménnyel gazdagodva fejezték be a táborozást.

 

 


 

 


Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár