Elázott a Nagyváthy Középiskola sportcsarnoka

A Kolping Nagyváthy Középiskolában egy fejlesztési projekt keretében teljesen megújult a tornacsarnok. Az ünnepélyes átadást azonban megakadályozta egy előre nem várt esemény. A múlt hét közepén egy rendkívül viharos szél a tornacsarnok tetőszerkezetét megrongálta. Az épület súlyosan beázott és komoly anyagi károk keletkeztek.

Elázott a Nagyváthy Középiskola sportcsarnoka

A Kolping Nagyváthy János Középiskolában 2022. június 14-én zárult le az „Energiahatékonysági fejlesztések” című projekt. A tornacsarnokban az energetikai korszerűsítések keretében szigetelésekre, nyílászárók cseréjére, valamint világítás és fűtéskorszerűsítésre került sor. Az ünnepélyes átadást sajnos nem érte meg az épület, mert a múlt heti rendkívüli időjárás tetemes károkat okozott. Felszakadt a tetőszerkezet, elázott a parketta és megrongálódott több testnevelés órához használatos eszköz is.

 

Jelenleg a károk elhárítása mellett megkezdődött a veszteségek felmérése is. A tornacsarnok tulajdonosa Csurgó város Önkormányzata. Füstös János polgármesternek tudomása van a rendkívüli esetről. Elmondása szerint csak a kárfelmérés végeztével tudnak érdemi lépéseket tenni.

 

A legfrissebb információnk szerint a biztosító szervezetek részéről megkezdődött a kárfelmérés. Az iskola fenntartója rendkívüli tanácskozást hívott össze, ahol olyan döntés született, hogy meg kell várni a biztosító szakvéleményét, valamint a káresemény végösszegét.