Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

Az elmúlt hétvégén elballagtak a csurgói középiskolák végzősei. A Kolping Katolikus Szakgimnáziumban április 29-én, pénteken rendezték meg az ünnepi eseményt. A középfokú tanintézményben öt osztály tanulói mondtak végső búcsút iskolájuknak.

Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

A Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium életében is központi szerepe van a ballagási ünnepélynek. A Covid-járvány miatt az elmúlt két évben elmaradtak ezek az események. Idén azonban ismét a hagyományoknak megfelelően zajlott le a rendezvény. Az utolsó csengőszó jelzésére az ünnepi díszekben öltözött iskola épületét elhagyták a végzősök. A jelképes kapu előtt az intézmény igazgatója egy-egy kézfogással búcsúzott tőlük.

 

 

A hivatalos ünnepség az iskola előparkjában kezdődött, ahol az egyházi intézmény lelki vezetője, Göndics János esperes, plébános mondott köszöntőt. Az esemény Kiss Kálmán „Szonett ballagóknak” című versével folytatódott, majd a ballagók üzenetét Kovács Dániel tolmácsolta. A rövid kulturális program után a középiskola igazgatójának az ünnepi gondolatai következtek.

 

 

A Kolping Szakgimnáziumban is sok kiemelkedő tanuló volt, akik a szakmai versenyeken, a mezőgazdasági munkákban, valamint az iskola kulturális életében kiemelkedőt nyújtottak. Ezek a diákok jutalmakat vettek át.

 

 

A ballagási ünnepség utolsó fázisaként a végzős tanulók a végig őrizgetett lufik elengedésével búcsúztak.