Elfogadásra került az intézmények energiamegtakarítása

Ülést tartott csütörtökön délután városunk képviselő-testülete. A hét előterjesztés közül talán a legfontosabb a 16 határozati javaslatot tartalmazó intézményi energia megtakarítási tervezet volt. AZ ülésről készült összefoglalónk következik.

Elfogadásra került az intézmények energiamegtakarítása

Az eredeti tervezetnek megfelelően, hét előterjesztés várt megtárgyalásra az október 13-án, csütörtökön délután megtartott képviselő-testületi ülésen. Az elsőn a város intézményeinek a vezetői is részt vettek, hiszen rendkívül fontos, őket érintő napirendről volt szó, az energiaár drasztikus emelkedése miatt szükséges intézkedések meghozataláról. Ennél az előterjesztésnél rekordszámú, 16 határozati javaslatot kellett összességében elfogadni. A könyvtár felé intézett további nyitvatartási időt is beleértve, minden elfogadásra került, ami az intézményekről szólt. A 15. a közvilágítás részleges korlátozásáról szólt. Az utolsó pont a témán belül az Olajosház lakóit érintette, ahol rendkívüli a helyzet, így fontos lenne az önkormányzat segítsége. Természetesen az utolsó kettő is támogatást kapott. Csakúgy, mint a második előterjesztés, melyben az anyakönyvi események engedélyezése szabályainak a módosításáról és az azokért fizetendő díjak emelkedéséről volt szó.

 

A folytatásban a közbeszerzési eljárás nyerteseként egy nagykanizsai cég került megbízásra a határon átnyúló pályázat keretében megtervezett, a Történelmi Parkban építendő alagút megvalósítására. Egy korábbi önkormányzati rendeletnek megfelelően elutasításra került a Maradványvagyonhasznosító Zrt. által ingyenes vagyonátruházásként felajánlott, problémás belterületi ingatlanrész, melynek több tulajdonosa is van. Nem változnak a következő tanév tekintetében az állami általános iskolák beiskolázási körzetei. Erről határoztak az ötödik napirendi pontban, majd a hatodikban a II. sz. felnőtt háziorvosi körzet feladatellátási szerződésének a felbontását tárgyalták meg. Erre mindenki „igen”-nel szavazott. Utolsóként egy tájékoztatást fogadtak el Csurgó Város Közéletéért díjainak az átadásáról. Az október 13-ai testületi ülés zárt döntéshozatallal ért véget, ahol egy előterjesztés szerepelt.