Energetikai korszerűsítések a Nagyváthy Középiskolában

A Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium 2019-ben pályázott energetikai korszerűsítésre. A pozitív döntés értelmében 200 millió Ft támogatást nyertek. A projekt többek között tanműhelyek és a tornacsarnok teljes korszerűsítését is tartalmazza. A tanulókat a következő tanévtől megújult tantermek, tanműhelyek és egy modernizált tornacsarnok várja.

Energetikai korszerűsítések a Nagyváthy Középiskolában

A Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium az egyházi épületek energiahatékonysági felújítására és megújuló energiaforrás hasznosítására nyert pályázatot. A fejlesztés része a tanműhelycsarnok és a tornaterem energetikai korszerűsítése is.

 

A kollégium az idei tanévben ismét visszakerült az oktatási intézmény hatáskörébe. Erre az épületre is ráfér a felújítás.

 

A középiskolában a jövő tervezésén is dolgoznak. Az intézmény 12 féle középfokú képzést nyújt. Ezek közül az egyik kiemelt a mezőgazdasági szakmákhoz kapcsolódik. Az igények felmerülése alapján folyamatosan megújulnak és újak is belépnek a lehetőségek közé.

 

A következő tanévre a beiskolázás folyamatban van, de az aktuális járványhelyzet jelentősen megnehezíti ezeket a munkákat.