Energiahatékonysági beruházás a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Sajtótájékoztatóra került sor a Kolping Nagyváthy János Középiskolában. Témája az intézmény tornacsarnokában és a tanműhelyében folyó korszerűsítési munkálat volt, melyre állami forrásból kettőszáz millió Ft-ot sikerült nyerni. Az eseményen részt vett Schanda Tamás államtitkár, miniszterhelyettes is.

Energiahatékonysági beruházás a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Sajtótájékoztatóra hívta a médiumokat a Kolping Nagyváthy János Középiskola és Szászfalvi László. Elsőként térségünk országgyűlési képviselője szólt, vázolva a Kolping Nagyváthy János Középiskolában kezdődött nagy felújítást, melyre komoly állami forrást sikerült elnyerni.


Az eseményre meghívást kapott Schanda Tamás államtitkár, miniszterhelyettes, aki a kormány céljairól szólt, melyek a fiatalok tanulási lehetőségeinek a javítása érdekében lettek meghatározva és megvalósítva.


A középiskola felújításának a lehetőségét a megyei közgyűlés is támogatta. Elnöke, Bíró Norbert kihangsúlyozta azt az intézkedést, mellyel gyorsítani tudják az ilyen beruházások megvalósítását.


Füstös János polgármester azt emelte ki, hogy ez a fejlesztés egy iskolában valósulhat meg, ami több szempontból is lényeges.


Az állami forrás nagyon jó helyre került a Nagyváthy Középiskola korszerűsítésének a megsegítésével. Ezt már az intézmény igazgatója, Vargáné Nagy Viola hangsúlyozta.


A sajtótájékoztató végén a résztvevők megtekinteték a beruházások helyszínét, hogy hol tartanak jelenleg a munkálatok. Egyöntetűen elmondták, a fejlesztések itt nem állnak meg a Nagyváthy Középiskolában. A tervek már meg vannak a folytatáshoz, melyekhez ismét csak állami forrást szeretnének nyerni. Elhangzott a beszélgetés folyamán az is, hogy mindezek támogatására már meg van az ígéret.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár