Energiamegtakarítás a közvilágítás csökkentésével

Energiamegtakarítási tervet készít az önkormányzat. Ennek meghatározó eleme a közvilágítás csökkentése. Az októberi testületi ülésen határoztak többek között erről, de azt a novemberin hatályon kívül helyezték. Akkor ugyanis a főút mellett nem lehetett ezt megtenni, de most megnyílt a törvényi lehetőség erre. A közvilágítást is magában foglaló, új rendelet megalkotásával az összes áramfelhasználás körülbelül 20-22 %-át spórolná meg a város.

Energiamegtakarítás a közvilágítás csökkentésével

„Előterjesztés az energiaár emelkedés miatt szükséges intézkedések meghozataláról.” Ez volt a címe annak a napirendi pontnak, melyet elsőként tárgyalt a képviselő-testület az október 13-án megtartott ülésén. Ennek keretében egy több tételből álló intézkedési terv kidolgozása volt a cél, mellyel jelentős rezsicsökkentést tud elérni a város.

 

Az intézkedési terv összesen 16 határozatból állt. A 15. a közvilágítás mértékének a csökkentése volt. A testület az összes tételt elfogadta. Pár héttel ezelőtt azonban történt egy változás, amely az intézkedési tervnek a közvilágítási részét érintette. Ez természetesen a novemberi ülésen már tárgyalásra került.

 

A napirendi pont kapcsán kétszer kellett szavaznia a képviselőknek. Először hatályon kívül helyezték az októberben meghozott, közvilágítással kapcsolatos döntésüket, majd pedig szintén egyhangúan elfogadták az új rendelet megalkotását, melyben már a főút melletti lámpatestek meghatározott mértékű kikapcsolása is szerepelt.