Érettségi előtt a Nagyváthyban

A Kolping Nagyváthy János Szakgimnáziumban a finiséhez érkezett az érettségire való felkészülés. A végzősök és a pedagógusok egyaránt próbálják kiküszöbölni a koronavírus járvány okozta nehézségeket. Az iskola vezetői szerint a legnagyobb problémát a szakképzés gyakorlati része jelentette. Idén várhatóan közel száz fő tehet érettségi és szakmai vizsgát.

Érettségi előtt a Nagyváthyban

A szakgimnáziumban továbbra is üresek a tantermek, de ezek az osztályok a jövő hónaptól újra benépesülnek vizsgázókkal. A gimnáziumi érettségire készülőknek már nem ismeretlen a jelenlegi járvány okozta helyzet. Az intézmény tanárai okulva a korábbiakból, átállt a digitális oktatásra, melyen menetközben is változtattak. Ezeket a módszereket a végzős diákok is szívesen fogadták.

 

A szakképzésben résztvevők vizsgára való felkészülését nehezítette, hogy egyes külső képzőhelyek bezártak. Az elmaradt gyakorlati foglalkozásokat az intézmény falain belül pótolták.

 

Az érettségi és szakmai vizsgák május elején kezdődnek és előreláthatóan egy hónapig tartanak. A klasszikus vizsgarendszer idén is felbomlott, hiszen csak írásbeli vizsgák lesznek.

 

Tamás Ferenc, szakmai igazgató-helyettes elmondta, hogy a sikertelen írásbeli után, a tanulóknak lehetőségük van szóbelin javítani.