Farsangi sokadalom a Csurgói Főtéren

A Csokonai Református Gimnáziumban a rendkívüli helyzet ellenére idén is rendeztek farsangot. A közkedvelt népi hagyomány a vigasságokról, bálokról szólt leginkább. A tradícíó szerint ilyenkor a férfiak szoknyát húztak, a hölgyek kacérabbak lettek. Csinos maskarákba bújtak és az utcán hangoskodtak. A felsoroltakból egyes dolgok kimaradtak ugyan, de a vigasság és a sokadalom megtörte a város csendjét. Az egyházi oktatási intézmény tanulói ellepték a város főterét.

Farsangi sokadalom a Csurgói Főtéren

A Csokonai ReformátusGimnáziumban minden évben rendeznek farsangi ünnepséget. Az idei azonban más volt. Az osztályokban először a vigasság kedvelt csemegéjét a fánkot osztották ki. Idén hagyományteremtő szándékkal az iskolából indulva nyakukba vették Csurgó belvárosát. A város főterén a maszkos és maskarás diákok vonultak fel, felelevenítve a farsangi hagyományokat. Szóltak a dudák, kürtök és kerepelők, ezzel nem kis riadalmat okozva a helyben lakóknak. A lelkes diákok mellett a város lakói helyenként bekapcsolódtak az ünnepi forgatagba.A jó hangulatot a rendkívüli csípős hideg sem tudta befolyásolni.

 

Az iskola tanulói az előzetes felkészülések nyomán, nagyon várták az eseményt. De leginkább annak örültek, hogy a betanult táncokat többször bemutathatták.

 

A református iskola igazgatója is résztvevője volt az utcai vigadalomnak és bizakodik, hogy a járványhelyzet megszűntével jövőre nagyobb létszámmal ünnepelhetik a farsangot.

 

 

 Műsor

Április 22. csütörtök

17.35: Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC bajnoki férfi kézilabda                 mérkőzés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

19.42: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.08: Költöző madarak - dokumentumfilm

21.03: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

22.38: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

23.04: Költöző madarak – dokumentumfilm ismétlés

23.54: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár