Feltűzték a szalagot a református gimnázium végzőseinek

A hagyományoknak megfelelően, istentisztelettel kezdődött október 28-án, pénteken délután a Csokonai Református Gimnázium tizenkettedikesei számára a szalagavató ünnepség. A folytatásban az iskola igazgatótanácsának az elnöke köszöntötte a végzősöket. A szalagtűzést és a kulturális műsorszámokat követően az intézmény igazgatója, Füstösné Ábrahám Judit mondta el gondolatait. Az esemény az intézmény tornacsarnokában zárult a táncokkal és a bállal.

Feltűzték a szalagot a református gimnázium végzőseinek

A szokottól egy hónappal korábbi időpontban tartotta meg idén szalagavatóját a református gimnázium. Az elmúlt évek bizonytalanságából kiindulva az intézmény vezetői így látták biztosítottnak, hogy tényleg ünnepi körülmények között lehessen megrendezni. Az október 28-án, pénteken délután megtartott esemény, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is istentisztelettel kezdődött a református templomban, Fejér István vallástanár igehirdetésével.

 

Az iskola kórusának énekét követően, az intézmény igazgatótanácsának az elnöke mondta el köszöntőjét. A kulturális műsor további részeként pedig egy zongorajáték hangzott el.

 

A folytatásban került sor az ünnepség fénypontjára, magára a szalagtűzésre. Az esemény templomban zajló részének zárásaként Füstösné Ábrahám Judit igazgató osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

 

Befejezésként az iskola kórusa adott elő két éneket. Ezután következett a záróáldás, majd pedig az ünnepség a himnusz hangjaival ért véget. Az esemény nem sokkal később az iskola új tornacsarnokában folytatódott a végzősök nyitótáncával és a késő estig tartó bállal.