Gyermekeknek és szülőknek szervezett programot a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda

Két világnapot ünnepelt egyben szeptember 20-án a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda, ahova gyermeket tervezőket, kismamákat és kisgyermekes családokat vártak a szervezők. Az anyatejes világnapról Dr. Dergez Mária gyermekorvos emlékezett meg, felhívva a figyelmet a szoptatás jelentőségére az anya-gyermek kapcsolat alakulásában. A gyermekek világnapját pedig a zsonglőrölet csapatának bemutatójával, mozgásos tornával és arcfestéssel tették emlékezetessé a résztvevőknek.

Gyermekeknek és szülőknek szervezett programot a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda

A Csurgói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az elmúlt héten két világnapra is felhívták a figyelmet rendezvényükkel.

 

Az Anyatejes táplálás világnapját 1992 óta ünnepeljük. Az egészségügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az anyatej egy kisbaba életében. A Csurgói Egészségfejlesztési Iroda rendezvényét Dr. Dergez Mária gyermekorvos nyitotta meg, aki köszöntőjében a szoptatás kiemelkedően fontos aspektusaira hívta fel a figyelmet.

 

A rendezvényen a Védőnői Szolgálat dolgozói oklevéllel és jelképes ajándékkal díjazták azokat az édesanyákat, akikhosszan táplálták anyatejjel kisbabájukat. Kísérő programként az Allegro cég képviselője tartott előadást és bemutatót a manapság nagy jelentőséggel bíró fertőtlenítő szerekről, majd Balogh Veronika által vezetett kismama tornán és TSMT tornán vehettek részt az érdeklődők a Csurgói Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, Füstösné Dergez Veronika és Balogh Veronika közreműködésével. A szervezők természetesen a gyerekeknek is szórakoztató programokat kínáltak.

 

A csurgói egészségfejlesztési iroda egész évben folyamatosan szervez programokat minden korosztály számára. Az elkövetkező időszakban is több rendezvényt valósítanak meg.

 

 

 



Műsor

Április 15. hétfő

18.29: Kvantum – tudományos magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.18: Így történt – archívműsor

20.00: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.18: Így történt – archívműsor

23.00: Kvantum – tudományos magazin

23.32: Képújság

 

Április 16. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.18: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.18: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.18: Így történt – archívműsor

14.00: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.18: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.18: Így történt – archívműsor

20.00: Kvantum – tudományos magazin

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár