Harminc éve alakult a Csurgó TV

Megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Csurgó TV. Nem volt könnyű a kezdet a rendszerváltást követően, de négy, az újdonság és a technika iránt rendkívül érdeklődő helyi lakos gondolt egy nagyot, és új értéket teremtett a városban, az itt élők szolgálatára. Garai Lajos azóta is a televízió vezetője. A kezdeti időszak rendkívül érdekesen alakult.

Harminc éve alakult a Csurgó TV

A Csurgói Városi Televízió idén ünnepli kereken harmincadik születésnapját. Annak idején a szakmai elhivatottság szikrája lobbantotta lángra ezt a forradalmi információszolgáltatási újdonságot városunk életében, melyhez szerencsére kedvezően alakultak a körülmények is.


A CSTV intézményként is egyre jobban kinőtte magát, melyhez megkapta a szükséges jogi feltételeket is. A város polgármestere abban az időszakban Szászfalvi László volt, aki a nehézségek ellenére fontosnak tartotta az új helyi hírcsatorna létrehozását és fenntartását.


Szerencsére a város vezetői, illetve a képviselő-testületek támogatták a televízió fenntartását, annak ellenére, hogy nem volt egyszerű ehhez az anyagi forrás biztosítása.

 

A későbbiekben intézményi szempontból ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a Csurgó TV, ami a gyorsabb fejlődés lehetőségét biztosította számára a nézők minőségibb kiszolgálása érdekében, valamint a technikai újdonságok követésének a szempontjából. 2004. január elsejétől kezdve ugyanis egy vállalkozás keretében működik a mai napig.