Harmincnyolcan mondtak búcsút az Alma Maternek

A Csokonai Református Gimnázium végzősei április 30-án, szombaton délelőtt mondtak végső búcsút az Alma Maternek. A harmincnyolc ballagó, a hagyományoknak megfelelően, a Festetics Kapun lépett ki jelképesen eddigi iskolájuk életéből. Az ünnepség természetesen idén is a Csurgói Református Templomban zajlott istentisztelettel, búcsúbeszédekkel.

Harmincnyolcan mondtak búcsút az Alma Maternek

Április 30-án, szombaton délelőtt kettő osztály 38 végzőse köszönt el az idén 230 éves Csokonai Református Gimnáziumtól. A ballagók a szokás szerint utoljára még körbejárták az intézményt, melynek végén, a Festetics Kapuhoz érve, szimbolikusan is kiléptek az iskola életéből. Itt a kisiskolások várták őket egy meglepetéssel.

 

 

Ezt követően mindenki átvonult a ballagási rendezvény másik helyszínére, a Csurgói Református Templomba. Itt elsőként a zászlóátadás ünnepélyes ceremóniája zajlott le, majd a rövid istentisztelet kezdődött. A nyitóéneket követően igét ez alkalommal a Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője hirdetett. A folytatásban Hella Ferenc megyei esperes köszöntötte az ünnepelteket.

 

 

Mindkét ballagó osztály nevében elköszönt egy-egy maturandus. A „B” osztályból Peti Soma, felidézve a szokatlan középiskolás éveket.

 

 

A legjobban teljesítő maturandusok jutalomkönyveket vehettek át, kiemelkedő tanulmányi, sport, illetve közösségi munkájukért. Az ünnepi pillanatok zárásaként pedig a patinás gimnázium igazgatója engedte útjára a végzősöket.

 

 

A ballagási ünnepség a Himnusz eléneklésével fejeződött be. A végzősöknek nem sok idejük maradt ünnepelni, hiszen hétfőtől már az érettségi vizsgák kezdődtek meg számukra.