Háromszáz töklámpás világított a gesztenyesoron

A Csokonai Közösségi Ház munkatársai az elmúlt időszakban többször varázsolták színessé a sugárúti gesztenyesort. Idén Halloween ünnepére töklámpások készítésére hívták az érdeklődőket. Az ötlet nagy kihívás volt és óriási sikert aratott, amelynek leginkább a kicsik örültek. Az akciónak köszönhetően minden este háromszáz töklámpás világította meg a sugárutat.

Háromszáz töklámpás világított a gesztenyesoron

A tavaly megkezdődött látványos varázslat idén is folytatódott. A mulatságos töklámpások elkészítéséhez az egyik legfontosabb lépés a megfelelő tök kiválasztása. Ugyanis nem mindegy, milyen és mekkora tököt választunk a remekművünkhöz. A régi hagyományt szórakoztató folytatni, hiszen várják és szeretik a kicsik és nagyok is. A tököt ezután kibelezzük. Egyik oldalára felrajzoljuk a sablont, majd kivágjuk a felrajzolt mintánkat. Miután kész lett, már csak annyi a dolgunk, hogy gyertyát vagy mécsest tegyünk a tök közepébe. Természetesen a program legfontosabb része az alapanyag. A tököt be kell szerezni. A szervezők ezt idén már május elején kezdték meg. A 250 db tök kifaragásához segítség is kellett, melyet az általános iskolák biztosítottak.

 

Márton Szűcs Brigitta szerint ennek a közösségi programnak semmi köze a Halloween-hez, annál inkább fontos része a családok meghívása.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár