Hat téma az októberi testületi ülésen

Október 28-án, csütörtökön délután tartotta októberi, soros ülését városunk képviselő-testülete. Összesen hat előterjesztés várt megtárgyalásra. Annak ellenére, hogy a két ülés közötti tisztségviselői beszámolónál viszonylag hosszabb ideig tartott a vita, végül minden napirendi pont egyhangú támogatást kapott a szűk félórás döntéshozatalon.

Hat téma az októberi testületi ülésen

A hét képviselő-testületi tag közül négyen tudtak részt venni az október 28-án, csütörtökön délután megtartott soros ülésen. Így, ha minimálisan is, de természetesen határozatképesek voltak. A hat előterjesztés közül elsőként az idei esztendő költségvetését módosították az eddigi testületi határozatok és az elnyert pályázatok miatt. Másodikként az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát változtatták meg.

 

A folytatásban további módosításokat fogadtak el a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratára, majd a Szervezeti és Működési Szabályzatára vonatkozóan. Az ötödik napirendi pont a Városgazdálkodási és Kft. ügyvezetői állása pályázatának a kiírása volt. Itt Ilia Csaba tett egy módosító javaslatot. A megvitatását követően végül egyhangúan támogatták, hogy november 16-a helyett december 10-e legyen az állásra való pályázat beadási határideje.

 

Viszonylag hosszabb vitát generált az utolsó előterjesztés, mégpedig a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységről szóló tájékoztató. Ilia Csaba ezzel kapcsolatosan három témát emelt ki. Először az alsoki Hétszínvirág Óvodával kapcsolatosan tett fel kérdést, mikorra várható a felújítása, elsősorban nyílászáróinak a cseréje. A következőkben pedig a szálloda építésével, valamint az útkorlátozásokkal kapcsolatban tette meg észrevételeit. A tájékoztatót, a vita ellenére, mindenki elfogadta. A következő soros ülés, a tervek szerint november 25-én, szintén csütörtökön lesz.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár