Hét előterjesztés az év utolsó testületi ülésén

Megtartotta az év utolsó ülését városunk képviselő-testülete. A nyílt részen hét előterjesztést tárgyaltak, melyek közül mindegyik elfogadásra került.

Hét előterjesztés az év utolsó testületi ülésén

Hét előterjesztés várt döntéshozatalra a képviselő-testület decemberi, soros ülésén, melyet 16-án, csütörtökön tartottak. Elsőként az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát módosították a törvényi változásoknak megfelelően. Másodikként a Vidékünk a Jövőnk Szövetség hiteléhez fedezetül felajánlott ingatlanok jelzáloggal való terhelése határidejének az egy évvel történő meghosszabbítását fogadták el, majd a régóta húzódó központi fejlesztések megvalósításának az indulása volt a téma. A három részterület kivitelezését végző, kiválasztott cégek között egy csurgói vállalkozás is szerepel. A Juhai és Társa Kft. a közösségi házat fogja felújítani.

 

Újabb felújítási pályázat beadása volt a következő napirendi pont. A tárgyalásánál egy kérdés is elhangzott, melyre ketten is válaszoltak, pontos információt szolgáltatva. A felső-csurgói Mesevár Óvoda megújulásának a lehetőségét természetesen mindenki támogatta.

 

Egy ellenszavazat mellett elfogadásra került a Városi Televízió működéséhez ingyenesen biztosított önkormányzati helyiségről szóló szerződés határidejének a meghosszabbítása, a január elsejétől induló, újabb négyéves szolgáltatási megállapodásnak megfelelően. Ismét Káplár Istvánt választotta meg a képviselő-testület a Csurgói Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjének, újabb öt évre. Itt többen is megköszönték az eddig végzett kiváló munkáját. A végén pedig tudomásul vették a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló beszámolókat. A decemberi döntéshozatal zárt üléssel fejeződött be.