Hivatalosan is átadták a három felújított útszakaszt

Ünnepélyes keretek közt került átadásra három felújított útszakasz: a csurgói szőlőhegyben a csotikúti dűlőnél lévő, a csentei temetőhöz, illetve a Zis-tóhoz vezető. Leaszfaltozásukkal régi lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat. Minden helyszínen tartottak ünnepséget beszédekkel, áldásokkal, szalagátvágással, de a fő esemény a Zis-tónál zajlott. A rendezvény egyik meghívott díszvendége Font Sándor országgyűlési képviselő volt.

Hivatalosan is átadták a három felújított útszakaszt

A napokban három külterületi útszakasz leaszfaltozása fejeződött be. A csentei temetőhöz, valamint a Zis-tóhoz vezetőé, illetve a szőlőhegyben a csotikúti dűlőnél lévő bevezető úté. Ezek ünnepélyes átadására június utolsó napján, vagyis szerdán délután került sor, külön-külön minden helyszínen. Elsőként a szőlőhegyben Ács Ferenc, a Hegyigazdák Egyesületének az elnöke köszönte meg az önkormányzatnak és a kivitelező cégnek ezt a fejlesztést, ami sok tulajdonosnak jelent segítséget birtokaik kulturált megközelítésében. Füstös János polgármester gondolatait követően pedig a hivatalos átadás is megtörtént, a nemzetiszínű szalag átvágásával. Az itt zajló eseményt a csurgói vallási felekezetek lelkipásztorai áldották meg.

 

A következő helyszín a csentei temetőnél volt. Itt szintén beszédekre került sor: Először Füstös János polgármester mondta el gondolatait, majd Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Természetesen itt is átvágásra került a piros-fehér-zöld szalag, melyet követően ugyancsak áldások hangzottak el.

 

Az ünnepség fő része a Zis-tónál zajlott, az odavezető útszakasz átadásával. Elsőként Dingó János, a szabadidőközpontot vezető civil szervezet elnöke a köszönetnyilvánítás mellett az egyre népszerűbb hely folyamatos előrelépését emelte ki.

 

Az érintett útszakaszok leaszfaltozása pályázati forrásból került megvalósításra, minimális önrész mellett. Ennek megszerzésében nyújtott nagy segítséget Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője. Az esemény egyik díszvendége Font Sándor országgyűlési képviselő volt. A beruházás kivitelezését csurgói vállalkozás nyerte. Juhai Balázs, a cég ügyvezetője számokban fejezte ki az elvégzett munkálatok nagyságát.

 

A folytatásban többen vágták át a szalagot, felavatva a Zis-tóhoz vezető utat, és egyben szimbolikusan befejezve a projektet. A hivatalos rész zárásaként ismét csak áldásokra került sor. Elsőként Szászfalvi Lászlóné református, majd Hegedűs Gábor evangélikus lelkész, végül Göndics János esperes, plébános tette meg. A rendezvény pohárköszöntővel és vendégséggel ért véget.

 

 Műsor

Augusztus 12. péntek

  7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

  7.50: Képújság

10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

10.50: Képújság

13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

13:50: Vallási magazin - mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból ismétlés

14.33: Képújság

16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

16.50: Képújság

19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

19.51: Forgószínpad - színházi magazin

20:17: A Kocsis bicska születése – dokumentumfilm ismétlés

21.12: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár