Hosszas vita után döntött a testület a Nyárády utcai önkormányzati ingatlan eladásáról

A legutóbbi testületi ülésen viszonylag hosszasabb vitát okozott a Nyárády utca 12. szám alatti, hatlakásos önkormányzati ingatlan értékesítése. Már az egyik júliusi ülésen is téma volt, de akkor nem született benne döntés. A véleménykülönbséget az eladási ár okozta. Az augusztusi döntéshozatalon végül a képviselők többsége mégiscsak elfogadta a korábban kiírt eladási pályázatra beérkező egyetlen árajánlatot.

Hosszas vita után döntött a testület a Nyárády utcai önkormányzati ingatlan eladásáról

Júniusban határozott arról a képviselő-testület, hogy pályázatot ír ki az önkormányzat tulajdonában lévő, Nyárády utca 12. sz. alatti, hatlakásos ingatlan eladásáról. Erre egyetlen ajánlat érkezett, az ingatlanbecslő által megállapított forgalmi érték felett valamennyivel. Egészen pontosan 36 és fél millió Ft-os összeggel. A döntés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságra volt átruházva, aki végül nem támogatta. Mindez a július 23-ai rendkívüli ülésen derült ki. Egy önkormányzati törvény felhatalmazásában azonban Füstös János polgármester megvétózta a bizottsági határozatot az önkormányzat érdekének megsértésére hivatkozva, így az augusztusi ülésre beterjesztette a bizottság döntési jogának a visszavonását, ezzel együtt az ingatlan eladását. A legfontosabb indok a város rendkívül nehéz helyzete volt, melyről, a napirendi pont tárgyalásánál, a Pénzügyi Iroda vezetője adott nem túl biztató képet.

 


Az értékesítést Kozmáné dr. Radák Edina ellenezte mindvégig. Természetesen azt is elmondta, hogy miért. Az elhangzottakra Vörös Mátyás reflektált. Kozmáné dr. Radák Edina azonban egy másik nyomós érvet is felhozott.

 


Káplár István hozzászólásában elmondta, véleménye szerint nem piaci ár alatt kerül értékesítésre a lakótömb. A témához Vargáné Hegedüs Magdolna is véleményt nyilvánított. Az elhangzottak után városunk polgármestere fejtette ki álláspontját.

 


A szavazásnál végül a hat megjelent képviselő közül négyen a pályázatra szabályosan beérkező, egyetlen ajánlatot, a 36 és fél millió Ft-os értékesítést támogatták, mellyel így most már ténylegesen eladásra került a Nyárády utca 12. sz. alatti hatlakásos ingatlan.