Idén is csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek

A tavalyihoz hasonlóan, idén is csak írásbeli érettségire kerül sor május elején. Annyi változás van, hogy most ismét lehet előrehozott vizsgát tenni 11. évfolyamosoknak, aki úgy gondolja, megfelelően fel tud készülni erre. További változás, hogy ez alkalommal testnevelésből meg lesz tartva a gyakorlati rész is. A református gimnáziumban mindez 17 végzőst érint, akik mellett nyolcan tesznek előrehozott érettségit, illetve rajzuk kívül kettő külsős jelentkezését is elfogadta az intézmény.

Idén is csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek

A koronavírus-járvány már a tavalyi évben is több nehézséget okozott, ami nagyban érintette az érettségizőket a református gimnáziumban is, hiszen elmaradtak szóbeli vizsgák, felborítva az addig megszokott rendszert. Akkor a vizsgákat követően természetesen mindenki reménykedett benne, hogy idén már rendben zajlik az érettségi. Ettől függetlenül nyáron, a tanév tervezésénél azért mindenképpen készülni kellett minden eshetőségre.

 

Előzetes több találgatás is volt az idei érettségivel kapcsolatosan, de aztán április kilencedikén megjelent az új rendelet, amely pontot tett minden kérdőjel végére.

 

Természetesen a végzős diákoknak sem egyszerű a helyzete. Az igazgatóhelyettes elmondása szerint, változó, megoszló véleménnyel vannak a rendkívüli vizsgák miatt.

 

Az iskolának természetesen nagy a felelőssége, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen. Mindez most vegyesen érinti az intézmény ezzel kapcsolatos feladatait.