Idén is ünnepélyes keretek között került megnyitásra az új tanév a református iskolában

Augusztus 31-én, vasárnap késő délután rendezte meg a Csokonai Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitó istentiszteletét a református templomban. Szászfalvi László lelkész igehirdetését követően, Füstösné Ábrahám Judit igazgató nyitotta meg az új tanévet.

Idén is ünnepélyes keretek között került megnyitásra az új tanév a református iskolában

A hagyományok szerint a 2020/21-es tanévet a Festetics Kapun átlépve kezdték meg az új tanulók. Az ünnepi esemény a református templomban folytatódott.A járványügyi helyzetre tekintettel az idei évben rendhagyó módon akötelező megjelenés az első osztályosoknak, a kilencedik és tizenkettedikesdiákoknak, valamint a sportkollégiumban lakó kézilabdás tanulóknak volt.Az iskolazászló kíséretében vonultak be az egyházi elöljárók, az iskola vezetése, majd istentisztelet vette kezdetét Szászfalvi László lelkipásztor szolgálatával.

 

Az Igazgatótanács elnöke Fejér István türelemre, kitartásra biztatta a diákokat, a tanárokat és az iskola fenntartóit. Az ünnepség folytatásaként az iskola igazgatója és a plénum előtt az új tanárok tettek ünnepélyes fogadalmat. A sort az első osztályosok, majd a kilencedikesek eskütétele követte, majd az új kisiskolások műsora igazán felvidította a résztvevőket.

 

A tanévnyitó ünnepségen a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat Bordás Gergő Kende 10/b tanuló vette át. Az év tanulója kitüntetést pedig idén Németh Olga 12/a osztályos tanuló érdemelte ki. Emellett a tanévben végzett kiemelkedő munkájukért többen is lehetőséget kaptak arra, hogy az Alma Mater Aranykönyvébe örökíthessék meg az aláírásukat. Az ünnepi alkalom zárásaként az intézmény vezetője ünnepi beszédével nyitotta meg az új tanévet.

 

Az ünnepélyes tanévnyitó az iskolazászló kivonulásával és a Himnusz eléneklésével fejeződött be.

 

 

 Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár