Idén megrendezésre került az Őszi Fesztivál

A járványhelyzet miatti, tavalyi kihagyást követően, idén már újra megrendezésre kerülhetett Csurgón az Őszi Fesztivál. Minderre múlt héten, péntektől vasárnapig került sor. A kulturális fellépők mellett népmesemondó-verseny, könyvbemutató, pedagógusnapi köszöntő, főzőverseny, ösztöndíjak átadása, helytörténeti biciklitúra, illetve vasárnap a Zis-tón horgászverseny szerepelt a programok között.

Idén megrendezésre került az Őszi Fesztivál

Sokáig bizonytalanság övezte, hogy megrendezésre kerülhet-e az Őszi Fesztivál tavaly szeptemberben, de végül elmaradt. Idén azonban a közösségi ház dolgozói megszervezték, melyre a múlt hétvégén, vagyis szeptember 10-től 12-ig került sor. Pénteken délután a népmesemondó-versennyel kezdődött, melyet követően könyvbemutatóra került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban. Balogh Veronika „Mindörökké CSTK” és „Kézi mindenekfelett” munkái kerültek bemutatásra a nagyközönségnek, melyek a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány jóvoltából láthattak napvilágot. Az eseménysorozat ezt követően ismét a közösségi házban folytatódott, ahol a pedagógusokat köszöntötte a város. Az este folyamán kettő kulturális fellépő zárta a napot: a kaposvári Roxínház, illetve Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.


A szombati nap a főzőversennyel indult. Ezúttal tíz csapat nevezett a megmérettetésre. A programsorozat a Kaslik-ösztöndíj átadásával kezdődött, melyet követően a közösségi házban nyílt egy kiállítás a Somogyiak Baráti Köre tagjainak a munkáiból. A mentési bemutatót követően, jó ebédhez szólt a nóta a rendezvény fő helyszínén, a Víztoronynál felállított nagysátorban. Németh Józsefet Molnár József és népi zenekara kísérte. A kora délutáni órákban került sor a főzőverseny eredményhirdetésére.


A díjak átadása után tovább folytatódott a kulturális műsor. Életében először lépett közönség elé Borongicsné Porcsa Zsuzsanna, akit eddig elsősorban kiváló cukrászként ismerhettek a csurgóiak. Énekét Laki Tamás kísérte gitáron. Balogh Eszter somogyudvarhelyi származású. Remek hangját egy országos tehetségkutató versenyben ismerhettük meg, az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna műsorából, ahol a többlépcsős, nehéz válogatást követően, végül a döntőbe jutott.


Kettő tanuló érdemelte ki az önkormányzat támogatását. A nyerteseknek Szászfalvi László és Füstös János polgármester adta át az idei Festetics Ösztöndíjat. A népmesemondó-verseny helyezettjei is itt vehették át jól megérdemelt jutalmukat. A szombati napot szintén a kulturális fellépők zárták.


Vasárnap a Zis-tó lépett elő helyszínné. Horgászverseny, Vargáné Hegedüs Magdolna vezetésével pedig helytörténeti biciklitúra, illetve előadás szerepelt az események között. A nap, és egyben az idei Őszi Fesztivál, finom ebéddel és beszélgetéssel zárult.

 

 Műsor

Október 28. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

19.43: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.15: Luther Márton Békéscsabán – dokumentumfilm

20.47: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

22.43: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

23.14: Luther Márton Békéscsabán – dokumentumfilm ismétlés

23.46: Képújság

 

Október 29. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

  7.42: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

10.42: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

13:42: Vallási magazin – istentisztelet az Evangélikus Templomból                   ismétlés

14.46: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

16.43: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. október 24.) ismétlés

19.43: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.15: Luther Márton Békéscsabán – dokumentumfilm ismétlés

20.47: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár