Idős polgárait ünnepelte Csurgó

Október elseje az idősek világnapja. Ilyenkor köszöntik és ünneplik az idős generáció tagjait. Sajnos az ismert járványhelyzet következtében Csurgón másfél éve elmaradtak ezek az ünnepségek. Idén azonban ismét megrendezésre kerülhetett, a hagyományoknak megfelelően a Csokonai Közösségi Házban.

Idős polgárait ünnepelte Csurgó

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Magyarországon is évről-évre megünneplik ezt a napot. Az idei ünnepséget az önkormányzat és a Városi Szociális Intézmény szervezte. A Csokonai Közösségi Ház nagytermében énekszóval, versekkel és köszöntőkkel fogadták az egybegyűlteket.

 

Füstös János polgármester köszöntőjében az elmúlt másfél év nehézségeit emelte ki. Szászfalvi László országgyűlési képviselő beszédében felemlítette az elmúlt idők bezártságát, valamint kiemelte ennek pozitív következményeit.

 

Az ünnepi beszédet követően díjátadásokra került sor. Elsőként Csurgó legidősebb hölgyét, Barát Annát - aki sajnos nem tudott jelen lenni -, valamint a város legidősebb férfiját, Lein Józsefet köszöntötték. Kiemelkedő munkájukért a szociális intézmény két dolgozója, Győrffy Tímea és Mihalics Jánosné kaptak elismerést.

 

Az ünnepség hátralévő részében az Eötvös József Általános Iskola tanulóinak a műsora, valamint versek és dalok hangzottak el az ünnepség hivatalos részében. Az idei idősek napi ünnepség is szeretetvendégséggel zárult.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár