Ismét zárva a Városi Uszoda

Csurgón a Városi Uszoda ismét bezárt. A fájdalmas döntés szinte minden korosztályt érintett, akik valamilyen formában eddig is igénybe vették a sportlétesítmény szolgáltatásait. Az üzemeltető elsősorban a rendkívüli gazdasági helyzetre, valamint az alacsony számú látogatottságra hivatkozva hozta meg a döntését. A település lakói több száz aláírással ellátott petícióval tiltakoztak az intézkedés ellen.

Ismét zárva a Városi Uszoda

Csurgón a Városi Uszoda működésének kálváriája tovább folytatódik. Legutóbb az elmúlt évben adtunk hírt arról, hogy október 3-i hatállyal részlegesen zárt be a létesítmény. Azóta egy újabb fejezett nyílt az uszoda történetében, nevezetesen 2023. január 30-tól határozatlan ideig ismét lakat került az intézményre. A rendkívül elkeserítő helyzetet továbbra is bonyolítja, hogy az önkormányzat a tulajdonos, de nem ő az üzemeltető. A város lakossága a bezárás ellen aláírásgyűjtésbe kezdett és petíciót nyújtott be Füstös János polgármesterhez. Az aláírók képviseletében többen személyesen tiltakoztak a legutóbbi pénzügyi bizottsági ülésen, majd az azt követő képviselő-testületi ülésen is. Csurgó város polgármestere az ülés elején a közös akaratot emelte ki.

 

A képviselő-testületi ülésen megjelentek közül többen is hozzászóltak az uszoda bezárása és a mellette épülő komplexum ügyében. Sass László hozzászólásában két dolgot emelt ki.

 

Elsőként az Aquaplus Kft képviselője szólt hozzá. Füstös János polgármester továbbra is a városi uszoda kinyitása és az építkezés végleges befejezése mellett nyilatkozott.

 

 

 Műsor

Március 22. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

16.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

17.25: Képújság

18.28: Generációnk – nyugdíjas ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

19.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

20.25: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár