Királyi közjegyző előtt tiszteleg az emléktábla

Emléktábla-avatásra került sor a postával szemben. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara kívánt tisztelegni dr. Várnay Ernő, egykori csurgói királyi közjegyző előtt. Az eseményen, a beszédek mellett, megkoszorúzták a felavatott emléktáblát.

Királyi közjegyző előtt tiszteleg az emléktábla

Dr. Várnay Ernő királyi közjegyzőként dolgozott a XX. század elején, melynek végső állomása Csurgón volt. Itt végezte munkáját és itt élt élete végéig. Az ő munkásságának kívánt többek között elismeréssel adózni a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. Ezért egy emléktáblát készíttetett, melynek az avatására a postával szemben került sor november 9-én, szerdán. Az eseményen természetesen részt vettek az egykori királyi közjegyző családtagjai is.


A táblát a két megszólaló leplezte le, átadva a híres csurgói lakos emlékét az itt élőknek. Ezt követően természetesen koszorúzásra is sor került. Többen virággal és főhajtással fejezték ki tiszteletüket dr. Várnay Ernő közjegyző előtt. A végén további hozzászólások is elhangzottak, főleg a családtagok részéről, akik így szerettek volna felmenőjükről felidézni, átadni egy-egy személyes emléket mindenki számára. A közös fotót követően pedig zárásként még hosszasan beszélgettek egymással a résztvevők.