Második alkalommal tartott disznóvágást a Napsugár Szociális Egyesület

Nyolc év után második alkalommal rendezett disznóvágást a Napsugár Szociális Egyesület. Helyszíne ezúttal a szervezet Kossuth utcai ingatlana volt. A segítők hagyományos ételeket készítettek, melyeket természetesen elsősorban az ellátottak fogyasztottak. Vassné Huszics Bernadett intézményvezető elmondta, ettől az alkalomtól fogva szeretnék hagyományszerűen, minden esztendőben megtartani ezt a rendezvényüket.

Második alkalommal tartott disznóvágást a Napsugár Szociális Egyesület

A Csurgói Napsugár Egyesület volt a főszervezője annak a rendezvénynek, melyet nyolc év után sikerült ismét megtartani a Napsugár Szociális Intézmény ellátottjai számára. A január 14-én, szombaton megrendezett eseményen reggeltől fogva készültek az ilyenkor megszokott, hagyományos ételek.


Helyszínül az egyesület Kossuth utcai ingatlana szolgált, amely rendkívül optimálisnak bizonyult. Ezzel egy nagy probléma oldódott meg a disznóvágás kapcsán, melyből kifolyólag Vassné Huszics Bernadett szeretné, ha tényleg egy új hagyományt tudnának teremteni.


A finom ebédet követően, melyre kora délután került sor, zárásként egy újabb, ilyenkor szokásos hagyományra került sor, mégpedig az úgynevezett nyársdugásra, amely újabb vidámságot tud varázsolni a disznóvágások alkalmával.