Megnyitották a tanévet a református iskolában is

Középiskoláink közül elsőként a református iskola nyitotta meg ünnepélyes keretek között az új tanévet augusztus 31-én, szerdán este. Helyszíne természetesen ezúttal is a Csurgói Református Templom volt. A rövid igehirdetést követően nem maradtak el az új diákok és tanárok eskütételei, illetve az elsősök műsora sem, melyet követően Füstösné Ábrahám Judit tanévnyitó gondolatai zárták az eseményt.

Megnyitották a tanévet a református iskolában is

Hosszabb időt követően, ismét diákokkal telt meg augusztus 31-én, szerdán este a Csurgói Református Templom. Ekkor tartotta ugyanis tanévnyitó ünnepségét a református iskola.

 

A kezdőéneket követően imádságra került sor, majd Perpék Attila református lelkész hozott az eseményre egy rövid igeverset Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből, amely így szólt: „De egyet teszek. Ami mögöttem van azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak pedig nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.”

 

A Somogyi Református Egyházmegye esperese is hozott erre az alkalomra egy igét, majd a köszönet szavait fogalmazta meg.

 

A tanévnyitó fontos részei minden évben az eskütételek. Elsőként a három új pedagógus tette le. Az óvodát iskolára cserélő első osztályosok műsora sem maradt el természetesen. Az intézmény új diákjai a műsort követően mondták el esküjüket. Először az elsősök és az ötödikesek, majd a kilencedikesek.

 

 

 Műsor

Szeptember 28. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

16:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

17.33: Képújság

18.27: Diagnózis – egészségügyi magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

19:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

20.33: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár