Megtartotta metszési bemutatóját a Hegyigazdák Egyesülete

Ebben az esztendőben nem hétvégén, hanem március 24-én, pénteken a késő délelőtti órákban került sor a Hegyigazdák Egyesületének a szokásos növényvedelmi előadására és metszési bemutatójára. Helyszíne sem a szőlőhegy volt, hanem a szervezet elnökének tulajdonában lévő Élmény Vendégház, amely a székhelyét adja az egyesületnek.

Megtartotta metszési bemutatóját a Hegyigazdák Egyesülete

Új növényvédő szerek jelennek meg folyamatosan, melyek használata megkönnyítheti a gazdák dolgát. Egy-egy ilyen termékcsoport kerül bemutatásra minden március végén, a Hegyigazdák Egyesületének hagyományos metszési bemutatójának a részeként. Az idei rendezvényre a megszokottól eltérően nem szombaton, hanem március 24-én, pénteken 11 órától került sor. Helyszíne is eltérő volt az eddigiektől, hiszen nem a szőlőhegy valamelyik pincéjénél zajlott, hanem a civil szervezet elnöke által üzemeltetett Élmény Vendégháznál.

 

A rendezvényre azért került sor pénteken, mert a növényvédelmi termékekkel foglalkozó szakember ezen a napon tudta vállalni, hogy eljön és előadást tart. Többek között Ács Ferenc is fontosnak tartja, hogy a rendezvénynek ez a része se maradjon el.

 

Természetesen a legfontosabb mindig a metszési bemutató.

 

A gyümölcsfák kapcsán nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a csurgói gazdák kiváló, minőségi pálinkát készítenek, illetve készítettnek, melyek a különböző versenyeken is megállják a helyüket, több aranyérmet szerezve.