Megtartották az év utolsó testületi ülését

December 20-án, kedden tartotta a 2022-es esztendő utolsó ülését városunk képviselő-testülete. Ezen az alkalmon tizenegy előterjesztés várt döntéshozatalra. Végül mindegyik támogatásra került. Az ülésről készített összefoglalónk következik.

Megtartották az év utolsó testületi ülését

Az első és a második napirendi pont megcserélése volt az egyetlen változtatás városunk képviselő-testületének december 20-ai ülésén, amely a 2022-es esztendőnek az utolsó döntéshozatala is volt egyben. Ennek megfelelően először a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló önkormányzati rendelet került módosításra, melynek lényege egy 15 %-os áremelkedés volt. Másodikként ugyancsak egy önkormányzati rendeletet változtattak, mégpedig a gyermekvédelmet és szociális személyes gondoskodást érintőt, az étkezési díjak emelkedése miatt. Harmadikként jött a képviselő-testület 2023-as évi munkaterve, melynél elhangzott egy észrevétel Vörös Mátyástól, miszerint a rendeletben megfogalmazottak szerint kellene tartani ebben az évben az üléseket.


Az elfogadását követően módosították a Városi Könyvtár alapító okiratát, majd támogatták a város 20-23-as rendezvénytervét. A folytatásban a felülvizsgált Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata kapott egyhangú „igen”-t. A hetedik téma a városi marketingfeladatok ellátása volt. Egy ellenszavazat mellett támogatásra került az IMCOM Bt-vel történő kettőhónapos szerződéshosszabbítás. Következett a Városgazdálkodási Kft-vel a közétkeztetési feladatok tárgyában kötött megállapodás módosítása. Itt szintén mindenki „igen”-nel szavazott. A Kossuth utca 1. sz. alatti, első emeleti ingatlan hasznosításánál a Pénzügyi Bizottság elnöke ismertette, melyik álláspontra jutottak előzetesen a kettő javaslat közül.


Utolsó előttiként kettő szőlőhegyi ingatlant jelöltek ki értékesítésre, majd zárásként eredménytelennek nyilvánították a Nagyváthy u. 26. sz. alatti ingatlanra kiírt, nyilvános pályázati eljárást, mivel nem volt pályázó. Végül városunk polgármestere mondott egy-két év végi zárógondolatot. A nyilvános részt követően zárt üléssel fejeződött be a decemberi, soros döntéshozatal.