Mindig fontos volt a technikai fejlődés a harmincéves Csurgó TV számára

Az intézményi fejlődés mellett a legfontosabb egy helyi televízió számára, a technikai fejlődés. Nyilván, a lehetőségekhez mérten. A harmincadik születésnapját ünneplő Csurgó TV ebből a szempontból szerencsésnek mondhatja magát, hiszen jelenleg a legkorszerűbb eszközökkel rendelkezik. Természetesen más volt az 1990-es években, mint most. A kezdeteket az egykori kollégák segítettek felidézni.

Mindig fontos volt a technikai fejlődés a harmincéves Csurgó TV számára

Harminc évvel ezelőtt, 1991-ben, a Csurgó TV indulásánál még nem állt rendelkezésre olyan korszerű technika, mellyel akár egy korszerű főcímet el lehetett volna készíteni. A technikai előrelépés érdekében minden lehetőség nagyon fontos volt az újdonságok megismeréséhez, de a kezdeti időszakban azért elég korlátozottak voltak a lehetőségek ehhez, nem úgy, mint manapság.

 

A hírösszeállítások elkészítésében a legbonyolultabb és legnehezebbek talán a vágási utómunkálatok, hiszen ezzel el is lehet rontani egy jól szerkesztett és jól vágóképezett anyagot, de a fordítottja is igaz. Kezdetben nagyon nagy türelmet igényelt ez, mivel a vágómunka videómagnók, valamint egy pontatlanul működő berendezés segítségével történt. Aztán jött a könnyítés, a számítógépes rendszer.


A következő technikafejlődési mérföldkő, amely azóta is töretlenül tart, 2004-ben volt, amikor vállalkozásba került a műsorkészítés, ugyanis a cégtulajdonosok mindent elkövettek a minőségi adásért.

 

Hiába a kiváló műszaki felszereltség, azért a számítógépes fejlődés magával hozta a hibalehetőségek számának a gyarapodását is. És a technika ördöge sosem alszik, többször okoz kellemetlen órákat, vagy akár napokat a Csurgó TV életében is, legtöbbször önhibáján kívül. A tévé jelenlegi munkatársai pontosan tudják, hogy a kezdetektől, vagyis harminc éve ez egy folyamatos harc, ami sajnos mindennapi félelmet okoz, és aminek sosem lehet vége. Ezért is van szükség állandóan a fejlesztésekre, az újításokra, hogy mindebből a néző ne tapasztaljon semmit, vagy legalábbis ritkán egy keveset.