Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál

Kettő év kihagyást követően került ismét megrendezésre városunkban a Csuszafesztivál 15 főzőcsapattal. Közülük a postai dolgozók, vagyis a Tértivevény csapatának és a barátokból álló Garage Team főztje nyerte el a legjobban a zsűri tetszését. A kulturális fellépők mellett színes kísérőprogramok várták az érdeklődőket. Rendelkezésére. A június első szombatján megtartott eseményre nagyon sokan látogattak ki.

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál

A Sportcsarnok Kft. dolgozó hónapokkal ezelőtt elkezdték már a szervezést a Csuszafesztivállal kapcsolatosan, hiszen 2019-et követően idén ismét megrendezésre került. Egynaposra tervezték, mégpedig június 4-ére, szombatra. Kora reggel elkezdték már a munkát a főzők. Ezúttal 15 csapat igyekezett minél finomabb étellel elkápráztatni a zsűrit. A hagyományoknak megfelelően idén is „Csusza mint köret” és „Csusza mint főétel” kategóriát hirdettek versenyt. A délelőtt annyi változással telt a megszokottakhoz képest, hogy ezúttal elmaradt a szokásos megnyitó, mivel több esemény is zajlott ebben az időszakban Csurgón.A főzők már túl voltak az előkészületeken, javában készültek az ételek, amikor elindult a városnéző kisvonat, illetve a nagyszínpad nyitó előadásként elkezdődött a Panna-bál interaktív gyermekműsor, melyben buborékcsodát is láthattak az érdeklődő kicsik, akik nagy örömmel fogadták. Ezt követően jó ebédhez szólt a nóta, majd 13 órától Lakics Balázs lépett elő főszereplővé. Produkciójára sokan voltak kíváncsiak.

 

Közben a csapatok szépen lassan befejezték a főzést és már a tálalással foglalkoztak, hiszen a zsűri megkezdte munkáját. Érdekes és finom ételek vártak általuk megkóstolásra és értékelésre. Tényleg igyekezett mindenki a maximumot kihozni. Bede Róbert mesterszakács, a zsűri szakmai elnöke igyekezett minden csapatnak elmondani építő véleményét, mit készítettek jól és mit lehetett volna jobban.

 

Bede Róbert elismerő szavai az eredményhirdetésen is elhangzottak. Weis Péternek, a zsűri mindig vidám és tréfás elnökének a rövid gondolatait követően pedig kiderült, ki készítette ebben az esztendőben a legjobbat. A „Csusza mint köret” kategóriában a postai dolgozók Tértivevény elnevezésű csapata szerezte meg az első helyet. A Garage Team már rutinos főzőcsapatnak számít. Minden évben, minden fesztiválon a legjobbak között van. Ez alkalommal sem volt másként, hiszen megnyerték a „Csusza mint főétel” kategóriát.

 

A rendezvényre ebben az esztendőben nagyon sokan jöttek el. A kilátogatók most is számos kísérőprogram közül válogathattak. Kézműves sátor, vásárok, ugrálóvár, egészségügyi szűrőprogram, városnéző kisvonat. Sokan hozták el kedvenceiket is az ilyenkor már hagyományosnak számító kutyaszépségversenyre. Egész nap autók és motorok bemutatójától volt hangos a környék. Sokan nézték ámulattal a sportcsarnok mellett megtartott drifteléseket, valamint Bátor Zoltán profi versenyző motorozását. Különlegesség volt ezen a fesztiválon egy autókiállítás, amely mindenképpen emelte az esemény színvonalát. Régi amerikai és a szocialista időkben jellemző kocsik egyaránt megtalálhatók voltak a bemutatott járművek között.

 

A szombati nap hátralévő részében természetesen folytatódtak a kulturális programok. Köztük is nagyon nagy sikere volt a Csurgón először bemutatkozó Brazil Szamba Show-nak. A három lányból és három fiúból álló csapat látványos és szórakoztató táncprodukciót mutatott be. A helyi és környékbeli kulturális csoportok között akadt még egy szárfellépő Bereczky Zoltán személyében. Az idei Csuszafesztivál végén pedig most sem maradt el a tűzijáték, melyet követően Retró Party zárta az eseményt, aminek a viharosra forduló időjárás vetett véget.

 

 

 



Műsor

Április 25. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Pilvax underground – dokumentumfilm

20.32: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

22.35: Forgószínpad – színházi magazin

23.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

23.32: Képújság

 

Április 26. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

  7.35: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

10.35: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

13.35: Vallási magazin – mise a Szentlélek Katolikus Templomból

14.17: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

16.35: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár