Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Intézményük névadójára emlékeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, vezetői és dolgozói. Az ünnepséget a szokásoknak megfelelően, a tornateremben rendezték, ahová először az iskola zászlaját hozták be. Ünnepi beszédet, a kulturális műsort és a koszorúzást követően, Sikesdi Veronika, a Csurgói Városi Iskolák megbízott igazgatója mondott.

Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

II. Rákóczi Ferenc, magyar főnemes, erdélyi fejedelem, a Rákóczi-szabadságharc vezetője 1676. március 27-én született. Így minden évben ezen a napon emlékezik névadójára a róla elnevezett általános iskolánk. A megemlékezés zászlóbehozatallal kezdődött, majd az ünnepi műsorra került sor.

 

Az esemény az iskola bejáratánál lévő Rákóczi-szobornál folytatódott, ahol az intézmény vezetői mellett az osztályok is elhelyezték az emlékezés koszorúit. Visszatérve a tornaterembe Sikesdi Veronika, a Csurgói Városi Iskolák igazgatója mondta el gondolatait.

 

A beszédet követően a könyv- és oklevél jutalmakat adták át azoknak a diákoknak, akik kiváló tanulmányi vagy sportteljesítményükkel öregbítették intézményük hírnevét. Végül a Szózat hangzott el, majd a zászló kivitele zárt az ünnepséget.