Növekszik a koronavírusos esetek száma

A koronavírus járvány harmadik hulláma alatt drámaian emelkedik a fertőzöttek és a halálozások aránya. A szakemberek szerint az új vírusmutáns megjelenésének köszönhetően a térségünkben is megnőtt az esetek száma. A Nagyatádi kórházban ágyszámot és létszámot növelnek. Ennek érdekében Csurgóról öt szakasszisztenst rendeltek át a kórházba. A Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy vegyék komolyan a járványt és regisztráljanak a védőoltásra.

Növekszik a koronavírusos esetek száma

A koronavírus-járvány megfékezésének egyik kulcsa továbbra is a megelőzés. Magyarországon nagy erővel folynak az oltások. A harmadik hullámban a fiatalabb korosztály, jellemzően a 40-60 évesek közül kerülnek többen a kórházakba. Az angol agresszívabb vírusmutáns megjelenésével napról-napra változik a helyzet. A Nagyatádi Kórházban is megnőtt az esetek száma, sajnos az elhunytaké is.

 

A kórházban az ágyszámbővítés mellett növelni kell az ápoló személyzet létszámát is. Ennek érdekében a Csurgói járási szakellátó központból öt szakasszisztenst átrendeltek a nagyatádi intézménybe.

 

Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos a kitartás mellett különleges kéréssel fordul a lakossághoz.