Nyári gyermekfelügyelet a Családsegítő Szolgálatnál

A Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat az Erzsébet táborok nyári gyermekfelügyelete tekintetében az idei évben 6 turnussal pályázott sikeresen. Június végétől augusztus közepéig összesen 62 fő gyermek napközben felügyeletét vállalták intézményben, nagy segítséget nyújtva ezzel a szülőknek. A gyermekek a járás különböző településeiről érkeztek. A pandémiás helyzet miatt nagyon elővigyázatosan kellett megszervezni a fiatalok megfelelő elhelyezését.

Nyári gyermekfelügyelet a Családsegítő Szolgálatnál

A három hónapos szigorú karanténszabályozás után gyerekzsivajtól volt hangos a nyár folyamán a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat épülete és udvara. Az intézmény idén hat turnust tudott megvalósítani az Erzsébet táborok nyári gyermekfelügyeletének keretein belül, pályázati forrás segítségével. Ezzel egyrészt a szülőket segítették, másrészt a gyerekeknek nyújtottak élményt és kikapcsolódási lehetőséget a nyári szünet idejére.

 

A pandémiás helyzet miatt nagyon elővigyázatosan kellett megszervezni a gyermekek megfelelő elhelyezését, csak kis létszámú csoportokat engedélyeztek idén a jogszabályok. Ennek ellenére változatos és élménydús programokat kínáltak a gyerekeknek.

 

Az Erzsébet táborok nem róttak külön anyagi terhet a szülőkre, az önrész összegének befizetését, ami táboronként és gyermekenként 100 Ft/ nap volt, Füstös János polgármester átvállalta minden turnus tekintetében. A helyi programok megvalósításában pedig a szolgálat és a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai segítettek.

 

A nagyobb korosztályt sem hagyták program nélkül. A járványügyi korlátozások miatt addig a négy fal közé szorult gyerekeknek is lehetőséget adott a központ a szabadidő hasznos eltöltésére.

 

Augusztus végén pedig minden lakosoknak is meglepetést szerzett a Családsegítő Központ, hiszen a városképet szépítő, vidám, színes festmény került az épületük utcafrontjának falfelületére, amely a dolgozók és gyerekek közös, kreatív munkáját dicséri.

 

 

 Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár