Öt előterjesztés a rendkívüli ülésen

A járványhelyzet miatti kihagyást követően, nyolc hónap után ült össze ismét városunk képviselő-testülete. Füstös János polgármester hat előterjesztésben szerette volna, ha döntés születik a rendkívüli határozathozatalon. Végül egyetlen egy nem került elfogadásra, melyben kettő önkormányzati ingatlant szerettek volna társasházzá nyilvánítani.

Öt előterjesztés a rendkívüli ülésen

Június 25-én, nyolc hónap után kerülhetett ismét összehívísra az önkormányzati rendeletben megfogalmazottak szerint testületi ülés. Egy helyi kiosztású anyaggal együtt összesen hat napirendi pont várt megtárgyalásra a rendkívüli döntéshozatalon. Elsőként a három leaszfaltozott, teljesen elkészült és át is adott külterületi utat érintő szerződés módosításáról, pótmunka megrendeléséről volt szó. Az egyhangú elfogadását követően, másodikként a települési hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet került módosításra.


A harmadik előterjesztés a polgármester által veszélyhelyzet idején hozott döntésekről szóló beszámoló volt. Itt Ilia Csaba tett javaslatot arra, hogy ezek a döntések nyilvánosan jelenjenek meg, jussanak el a lakossághoz. Először a „Csurgó és Környéke” újság került szóba lehetséges eszközként, majd végül Vörös Mátyás javaslatára a képviselők úgy döntöttek, hogy a városi televízió készítsen egy stúdiófelvételt Füstös Jánossal, ahol beszámol a döntésekről. És természetesen ez kerüljön külön műsorszámként adásba.


Vitát hozott az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatának az elindítása. Ilia Csaba arról tett fel kérdést, hogy mi valósult meg az ebben megfogalmazottakból, kiemelve Alsokot és a vasútállomás környékét, ahol véleménye szerint nem történt semmilyen fejlesztés, pedig erről szól a hat évvel ezelőtt elfogadott stratégia. Füstös János elmondta, ezekre a városrészekre is sor fog kerülni mindenképpen. Egy ellenszavazat mellett végül ez is elfogadásra került. Egyhangú támogatást kapott a következő előterjesztés, melyben egy Porrogon található önkormányzati ingatlant jelöltek ki értékesítésre.

 

 Műsor

Szeptember 28. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

16:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

17.33: Képújság

18.27: Diagnózis – egészségügyi magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

19:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

20.33: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár