Sikeres térségünkben a Magyar Falu Program

A Magyar Falu Program a 2019-es esztendő elején indult. Szászfalvi László elmondta, térségünkből igyekezett minden település pályázni, aki megfelelt a legfontosabb feltételnek, vagyis ötezer fő alatt van a lakosság száma. Ettől az esztendőtől, a hivatalos adatok szerint, Csurgó is jogosulttá vált részt venni benne. Térségünk országgyűlési képviselője rendkívöl sikeresnek ítéli a programot, amit mi sem bizonyít jobban, hogy idén a meghatározott keretösszeg többszörösére érkezett be igény.

Sikeres térségünkben a Magyar Falu Program

A Magyar Falu Program első pályázati kiírásai 2019 februárjának a végén jelentek meg. A mintegy 150 milliárd Ft-nyi támogatásnak a fele pályázati úton volt elérhető az ötezer főnél kevesebb lélekszámú települések számára. Elindításának a célja a falusi életminőség színvonalának az emelése volt, melynek érdekében 18 célterületet határoztak meg. A Magyar Falu Program 2020-ban is kiírásra került. Ettől az évtől Csurgó is érintett ebben, mivel a lakosainak hivatalos száma ötezer fő alá csökkent. A valóságban itt élők pontos adatával kapcsolatosan Szászfalvi László országgyűlési képviselő azért kétségét fejezte ki.

 

 

Térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, a választókerületében, köztük a csurgói járásban mindenképpen sikeresnek számít a Magyar Falu Programban való részvétel, amit az idei pályázatok is bizonyítanak. A kiírások egyébként több fordulóban történnek az év elejétől kezdve.