Sikeresek a nyári úszótáborok

A Csurgói Úszó Egyesület évek óta szervez úszótábort, amelyben idén közel száz gyermek vett részt. A tábor vezetőinek, Dergecz Sárának és Dergecz Dezsőnek, évek óta tartó eredményes munkájának köszönhetően, már volt tanítványaik segítenek. A népszerű tábor két turnusa alatt a fiatalokat jól szervezett szabadidős tevékenységek is várták. Az edzőházaspár kiemelkedő tevékenységet folytat a térség utánpótlásnevelésében.

Sikeresek a nyári úszótáborok

A Csurgói Úszó Sport Egyesület a tavalyi pandémiás időszak kivételével, évek óta szervez úszótábort, melyen idén közel 100 gyerek vehetett részt.

 

A tábor népszerűsége az edzők kitartó és alapos munkájának köszönhetően évről évre növekszik. A helyi fiatalok mellett egyre több a vidékről érkező úszni vágyó. A tábor ideje alatt az úszótudás megalapozása mellett, jól szervezett szabadidős tevékenységek is szerepeltek az egyhetes programban.

 

Az egyesületben folyó kiváló munka eredményeként ma már azok a fiatalok dolgozhatnak az edzők, Dergecz Sára és Dergecz Dezső keze alá, akik évekkel ezelőtt itt szerezték meg úszótudásukat.

 

Az elmúlt időszakban egyesület tevékenységét nagymértékben hátráltatta a koronavírus miatti járványügyi korlátozás, ennek ellenénre a nyár elején már úszóversenyre is eljutottak az úszópalánták. Az egyesület vezetői bíznak abban, hogy munkájukat zökkenőmentesen tudják folytatni az ősz beköszöntével.

 

Az edzőházaspár eredményes munkájának köszönhetően Bukovics Rebeka, Andrási Zsófia és Andrási Kata magasabb szinten, Nagykanizsán folytatja pályafutását. A legutóbbi Európa Bajnokság résztvevője, Varga Dominika szintén izgalmas időszak előtt áll: augusztustól Budapesten tréningezik, mint válogatott kerettag.

 

 Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár