Szalagtűző ünnepség a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Megtartotta szalagavató ünnepségét múlt héten, pénteken a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola. A hagyományoknak megfelelően búcsúszavak, ünnepi beszédek, illetve kulturális műsor hangzott el az eseményen. Magára a szalagtűzésre a végén került sor, Göndics János esperes, plébános áldását követően. A rendezvény a végzősök táncával zárult.

Szalagtűző ünnepség a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Február 17-én, pénteken délután a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában az ünnepi pillanatoké volt a főszerep. Ugyanis ekkor került sor a végzősök szalagavatójára. Az elején Göndics János esperes, plébános Alfred Souza ausztrál író, filozófusnak a valódi életről szóló gondolatait idézte fel.

 

Az intézmény lelki vezetőjének a szavait követően Vargáné Nagy Viola igazgató ünnepi szavaival folytatódott az esemény. Természetesen a végzős diákok is szavakba öntötték gondolataikat.

 

Bradics Jácint erre az alkalomra írt dalával emelte a szalagtűző ünnepség fényét.

 

Átadásra kerültek a legjobbaknak járó jutalmak. Minden osztályból a kiemelkedően teljesítőket köszöntötte külön díjjal, elismerő oklevéllel és kézfogással Vargáné Nagy Viola igazgató. Ezt követően, a délután fénypontjára került sor. Először Göndics János esperes, plébános megáldotta a szalagokat, majd az osztályfőnökeik tűzték fel a végzősöknek.

 

Az érzelmes perceket követően, további érzelmes pillanatok következtek. Ugyanis kettő nyugdíjba vonuló tanárától köszönt el az iskola. Először Végh Csilla faipari mérnöktől, oktatótól, majd Tamás Ferenc általános igazgatóhelyettestől. Mindketten a diákok és a kollégáik egyaránt zúgó vastapsa közepette foglalták el helyeiket a méltó búcsúztató gondolatok után. A hagyományoknak megfelelően, a szalagavatót természetesen a végzősök tánca zárta ebben az esztendőben is.