Szentélynek tartja műhelyét a csurgói kézműves

Kovács Beáta szülei szakmáját folytatva varrónőnek készült, de álmai messzebb vitték. Jelenleg kézműves termékeket készít különféle alapanyagokból, számtalan technikát kipróbált már. Tudását autodidakta módon az internet segítségével és továbbképzéseken szerezte. Alkotott tematikus ünnepekre, alkalmakra, de az újrahasznosítás jegyében is. Műhelyét, egyszerűen szentélynek hívja. A kézműves tevékenységet terápiaként is ajánlaná gyógyszerek helyett. Csodaszép munkái szemet gyönyörködtetőek.

Szentélynek tartja műhelyét a csurgói kézműves

„Csak élni, élni emberek! Időnk oly gyorsan elpereg, egy perc csupán az élet...de ez a perc lehet csodás teremtő munka, alkotás, amely megőriz téged” – Várnai Zseni szavaival jól jellemezhető Kovács Beáta alkotói munkája, akit már gyerekkorában vonzottak a kreatív tevékenységek.

 

A kézművesség legalapvetőbb kelléke maga a kézügyesség. Bár kreatív munkáinak technikáját autodidakta módon tanulta meg, az internet adta lehetőségeket is felhasználva, ezeket az ötleteket a maga képére formálta. Törekszik arra, hogy munkái a kor kihívásainak maximálisan megfelelve, tematikusan felépítve, egy –egy alkalomra, ünnepre is szóljanak.

 

Bea munkája során azt tapasztalta, hogy a pandémiás időszak nehézségei következtében megnőtt a kereslet az igényesen megmunkált kézműves termékek iránt. Lassan itt a Húsvét ünnepe, erre is készített meglepetéseket.

 

A termékeit a mindannyiunk által jól ismert közösségi oldalon mutatja be, melynek neve is beszédes. Bea számára az alkotás, nem csak gyakorlati tevékenység, cselekvések sorozata, annál jóval több.