Szép eredmények születtek a bor- és pálinkaversenyen

A járványhelyzet miatt a megszokottól később került megrendezésre a Hegyigazdák Egyesületének bor- és pálinkaversenye. Az eredményhirdetésre július 3-án, szombaton került sor a szőlőhegyben. Ács Ferenc, a civil szervezet elnöke elmondta, nagyon jó eredmények születtek minden kategóriában. A csurgói borok különösen jól szerepeltek, hiszen több is nagyaranyérmet kapott.

Szép eredmények születtek a bor- és pálinkaversenyen

A Hegyigazdák Egyesületének éves rendezvényei közül az egyik legkiemelkedőbb eseménye a tavaszi bor- és pálinkaverseny. Idén ez később került meghirdetésre a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt. Ettől függetlenül nagy számban érkeztek minták. A zsűrizést követően az eredményhirdetést múlt héten, szombaton délután tartották meg, a tavalyihoz hasonlóan, a szőlőhegyben. Előtte azonban közgyűlésre is sor került.


Ezt követően adták át a versenyre nevezett gazdáknak az érmeket, illetve az okleveleket. Elsőként a borokat értékelték a nemzetközi megmérettetésen. Az év csurgói bora díjat egyébként csak az a gazda érdemelheti ki, aki tagja a csurgói egyesületnek. Ezt az elismerést ez alkalommal Faggyas József Cabernet Sauvignon-ja érdemelte ki, amely a versenyben is a legmagasabb pontszámot kapta.


A legjobb rozét Ureczky Attila készítette, nagyaranyérmet érdemelve vele. A fehérborok közül több is meghaladta a 19-es pontszámot, ami a jók közül is kiemelkedő. Az első helyen holtverseny alakult ki Ács Ferenc és ifj. Ilia Csaba között. A zsűri végül az utóbbit szavazta meg a legjobbnak.


A pálinkaversenyre 18 nevező összesen 71 mintát küldött. A bírálók döntése alapján, 12 arany, 16 ezüst és 18 bronzérem született. Itt Felföldi Károly piros vilmoskörtéjét választották a hegyigazdák idei pálinkájának. Zárásként Ács Ferenc reményét fejezte ki, hogy a következő rendezvényük is ilyen sikeres lesz.

 

 


 

 

 


Műsor

Augusztus 12. péntek

  7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

  7.50: Képújság

10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

10.50: Képújság

13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

13:50: Vallási magazin - mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból ismétlés

14.33: Képújság

16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

16.50: Képújság

19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

19.51: Forgószínpad - színházi magazin

20:17: A Kocsis bicska születése – dokumentumfilm ismétlés

21.12: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár