Tíz előterjesztés a szeptemberi ülésen

A három önkormányzati tulajdonú cég beszámolójával kezdődött a szeptember 24-én, csütörtökön megtartott, soros testületi ülés. Ezen kívül szó volt gazdasági programról, egy bentlakásos otthon megvalósításának lehetőségéről, a beiskolázási körzetekről, a testület második félévi munkatervéről és két polgármesteri beszámolóról. A plusz előterjesztés a folyamatban lévő pályázatokról szóló tájékoztatás volt.

Tíz előterjesztés a szeptemberi ülésen

Maszkban, távolabb ülve egymástól zajlott a képviselő-testület szeptemberi, soros ülése csütörtökön, ahol összesen tíz napirendi pont került megtárgyalásra. Az elején az önkormányzati tulajdonban lévő cégek voltak a főszereplők, hiszen beszámolót kellett készíteniük erre az alkalomra. Elsőként a Városgazdálkodási Kft-ét vitatták meg, majd a Sportcsarnok Kft-ét, legvégül pedig az Ipari Park Kft-ét. Ilia Csaba hozzászólásait követően, mindháromét elfogadták. Következett az önkormányzat 2019-2024-ig szóló gazdasági programja, melynek elfogadása után egy szociális bentlakásos otthon megvalósítása volt a téma. A Csurgói Református Egyházközség kéri az önkormányzat segítségét, mégpedig egy kiválasztott terület ingyenes biztosításában, a mintegy 90-95 idős embert befogadó létesítmény megépítéséhez. A képviselők egy tartózkodás mellett elfogadták ezt, kijelölve a most épülő szállodával szembeni területet.

 

A folytatásban kijelölték az általános iskolai beiskolázási körzeteket, „igen”-nel szavaztak a második félévi munkatervükre, majd szintén támogatásra került az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, illetve a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolók. Hosszasabb vitát a plusz napirend okozta, mégpedig a folyamatban lévő pályázatokról szóló tájékoztató. A témánál a polgármester mellett minden képviselő, illetve a Beruházási és Műszaki Iroda vezetője is hozzászólt. Kérdéseket feltéve, arra válaszolva, illetve véleményt nyilvánítva. A végén a testületnek erről nem kellett szavaznia, mivel csak egy tájékoztatóról volt szó.