Tíz napirendi pont az áprilisi testületi ülésen

Eredetileg kilenc előterjesztés várt volna városunk képviselő-testületére az április 28-ai, soros ülésen, de némi vitát követően felvették az „Egyebek” napirendi pontot is, melynek keretében Ilia Csaba tett fel kérdéseket különböző témákban. Végül minden elfogadásra került.

Tíz napirendi pont az áprilisi testületi ülésen

A napirendi pontok elfogadásánál már véleménykülönbség alakult ki a képviselő-testület április végi, soros ülésén. Ilia Csaba szerette volna ugyanis, ha tízedikként felveszik az „Egyebeket”, ahol több témában szeretett volna kérdéseket intézni, információt kapni. Ezt végül támogatták.

 


Elsőként a Városgazdálkodási Kft. 30 %-os emelését vitatták meg a közétkeztetési díjak tekintetében. A 20%-ra való módosítást elutasították, az eredeti viszont megkapta az elegendő szavazatot. Az étkezési díjak változása miatt a gyermekvédelmi rendeletet is módosítani kellett, majd a csurgói kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló rendelet került megalkotásra. Negyedikként a helyi autóbusz-közlekedési feladatot ellátó vállalat tavalyi évet érintő beszámolójára mondtak a képviselők egyhangú „igen”-t.

 


A folytatásban a közművelődési megállapodás megújítása következett, ahol az Oktatási Bizottság módosító javaslattal élt, majd a napirendi ponthoz érkezett egy másik változtatási javaslat is.

 


Az elfogadást követően egy önkormányzati, beépítetlen ingatlan vételárát határozták meg, és egyben az értékesítéshez szükséges pályázati felhívás közzétételéről döntöttek. Ezután hasznosításra jelölték ki a Csokonai utca 14. sz. alatti üzlethelyiséget, majd egy helyi közút elnevezése volt a téma. A testület jóváhagyta az eredetileg tervezett nevet.

 


Kilencedikként egy társulási megállapodás módosítása került megtárgyalásra. Természetesen mindenki támogatta Szenta csatlakozását. A végén, az „Egyebek” között felmerült kérdésekre elsőként a Beruházási és Műszaki Iroda vezetője, majd a polgármester válaszolt. Zárásként a horvátországi Gyurgyevácban járt csurgói küldöttség egyik résztvevőjének, Vargáné Hegedűs Magdolnának a beszámolóját hallgatták meg az ottani eseményekről.