„Tök jó” nap a Sugárúton

A Csokonai Közösségi Ház dolgozói a Covid járvány kihívásainak megfelelve indították el az év jeles alkalmainak tematikus programsorozatait. Immár három esztendeje az őszi időszak szemet gyönyörködtető látványossága a sugárúti mécsesekkel kivilágított tökkiállítás. Idén a város általános iskolás gyerekei által elkészített alkotások mellé az október 27-én estére szervezett „Tök jó” napon résztvevők faragványai is kikerültek. A rendezvényre kilátogató családok részt vehettek a zseblámpás cukorkakereső játékban és ajándékkitűzőt is kaptak.

„Tök jó” nap a Sugárúton

Immár három éve az őszi időszak szemet gyönyörködtető látványossága a Sugár úti tökkiállítás. A Csokonai Közösségi Ház által szervezett jeles alkalmakhoz kötőtő szabadtéri rendezvényeit a Covid járvány korlátozásai hívták életre. A már hagyományosnak mondható tökkiállításra, a közösségi ház dolgozói idén egy kreatív rendezvényt is szerveztek, ahova elsősorban a gyerekeket, családokat várták.

 

A „Tök jó” napot a Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep keltette életre, amit október 31. éjszakáján elsősorban az angolszász országokban tartanak. A Halloweenhez kapcsolódó szokások eljutottak Magyarországra is, melynek a világító töklámpás a szimbóluma. A rendezvényre kilátogató gyerekek közül sokan be is öltöztek, láthatóan barátaik társaságában nagyon jól érezték magukat.

 

A „Tök jó” nap végén az elkészített töklámpások is a helyükre kerültek. A rendezők szeretettel várnak mindenkit, hogy egy esti séta közben megcsodálják a kivilágított alkotásokat.