Töretlen volt az érdeklődés az úszótáborok iránt

A nyári táborok nagy segítséget jelentenek a családoknak, akiknek meg kell oldaniuk a gyerekek nyári felügyeletét. Az, hogy emellett még hasznos tevékenységet végezhetnek a résztvevő fiatalok, már kuriózum. Dergecz Dezső és Dergeczné Szabó Sára tizenötödik éve szervezi meg napközis táborait. Idén két turnusban várták a jelentkezőket. Az edzőknek, évek óta tartó eredményes munkájuknak köszönhetően, már volt tanítványaik segítenek.

Töretlen volt az érdeklődés az úszótáborok iránt

Csurgón a nyári szabadidős tevékenységek üde színfoltjai a nyári úszótáborok, melyeket tizenöt éve töretlen érdeklődés kísér. Idén két turnusban fogadták a gyerekeket. Dergecz Dezső és felesége, Dergeczné Szabó Sára úszóedzők napközis rendszerben biztosították az úszásoktatást és a szabadidő kreatív eltöltésének a lehetőségét.

 

A táborokban egyre több a visszajáró gyermek. Az uszoda közege a vízbiztonság megszerzése mellett kiváló felfrissülést, kikapcsolódást nyújt a gyermekeknek. A napirend jól bevált rendszer szerint zajlik. A résztvevő gyerekeknek jut elég kötetlen szabadidő és pihenés, amire a komoly fizikai megterhelés után szükségük is van.

 

Az idei turnusokban résztvevő gyerekek nagy része már víz biztos úszás tudással érkezett, a táborban képességeik továbbfejlesztése történt. Kepler Máté már évek óta jár vissza az úszótáborba. Itt kedvelte meg az úszást, olyannyira, hogy igazolt versenyző szeretne lenni.

 

Az úszás nem csak a versenyzés miatt fontos. Az egyik legrégebbi és olyan mozgásforma, amelyet egész életünkben űzhetünk. Kisgyermekkortól egészen időskorig ajánlható az egészségmegőrző, fejlesztő vagy rehabilitációs, valamint életmentő funkciója miatt. Ezért is szükséges a minél korábbi életszakaszban való elsajátítása.

 

Az úszóedzőknek már évek óta volt tanítványaik, versenyzőik segítenek a táborok lebonyolításában. A szervezők bíznak benne, hogy munkájuk eredményeként egyre több tehetséges úszópalánta kerül ki kezeik közül, amelyhez természetesen kedvcsinálónak hozzájárul a nyári úszótáborok sikeressége is.