Trianoni megemlékezés az Országzászlóná

Trianoni megemlékezésre került sor június 4-én a Petőfi téri Országzászlónál. A Nemzeti Összetartozás Napján a városi ünnepség zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet dr. Simicskó István országgyűlési képviselő mondott, kitérve a jelenleg zajló háborúra is. Az ünnepi műsor részeként egy vers és egy ének hangzott el.

Trianoni megemlékezés az Országzászlóná

Június 4-e, a trianoni békeszerződés aláírásának az évfordulója, amely a Nemzeti Összetartozás Napja lett. Minderről egy 2010-es törvény fogalmaz hivatalosan. A múlt héten, szombaton délelőtt megtartott esemény ebben az esztendőben is zászlófelvonással és a Himnusz eléneklésével kezdődött a Petőfi téri Országzászlónál, vagyis a Trianoni Emlékműnél. Ezt követően elsőként Wass Albert „Üzenet haza” című verse hangzott el.

 

Emlékező beszédet ebben az esztendőben dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője mondott, aki gondolatai között egy sajnálatos aktualitásról is szólt hosszasabban, mégpedig a jelenleg zajló háborúról.

 

A beszéd után a Republic Együttes egyik ide illő slágerét Bradics Jácint énekelte el. A rendezvény végén az önkormányzat, az egyházak, intézmények, civil és egyéb szervezetek koszorút helyeztek el a trianoni emlékműnél, a magyarok egyik leggyászosabb napjának a szomorú emlékére.